איך לקבל קישורי אתר בגוגל (Sitelinks)?
המיקום של האתר בגוגל בחיפוש הוא ללא ספק החלק הכי חשוב בקידום אתרים, אבל אין ספק שקישורי אתר (sitelinks) של גוגל יכול להיות דרך מצוינת להביא תנועה נוספת?
גוגל sitelinks הם דרך מצוינת כדי לשפר את ה – ctr (כמות קליקים להופעה), אשר יסייעו לך להביא יותר תנועה, כמו גם חיזוק ה – SEO שלכם.
במאמר זה, נבין מה זה קישורי אתר (sitelinks), ואיך אפשר לקבל אותם.
אז מה זה בכלל קישורי אתר של גוגל?
גוגל sitelinks מופיעים תחת תוצאת החיפוש הראשון שלתוצאות החיפוש, והם קישורים פנימיים לאתר, המוצגים עם תיאור קצר. לעתים קרובות מופיעים הסייטלינקס כאשר מבצעים חיפוש מותג והם מסייעים למשתמש לנווט באתר האינטרנט שלכם.
וככה זה נראה,
הדבר מספק חוויית משתמש טובה יותר ומאפשר למשתמשים לצאת ישירות לדף הבחירה שלהם ללא לחיצות נוספות.
חשוב לדעת, שאין אפשרות להפעיל את זה בעצמכם, זה תלוי בגוגל, והם מאפשרים זאת לאתר אינטרנט שהם חושבים שהוא סמכותי עבור השאילתה נתונה.
אבל גם אם sitelinks זה לא משהו שאתה יכול להגדיר, עם שיטות עבודה נכונה של SEO זה יכול להגדיל באופן דרמטי את הסיכויים שלך להיות עם sitelinks.
אז למה בכלל כדאי שיהיה לכם סייטלינקס?
1. אין ספק שכמות הקליקים על המודעה שלכם בגוגל תגדל דרמטית עם סייטלינקס.
2. האפשרות להציג למחפש בגוגל יותר מרק את עמוד הבית של האתר, אלא את מספר העמודים החשובים שבאתר כך יוכל המחפש להיכנס ישירות לעמוד שהוא מחפש.
3. הדבר עוזר מאוד למותג העסק.
אז איך אפשר להגדיל את הסיכויים שגוגל יציג סייטלינקס לאתר שלכם?
- שם אתר אינטרנט ייחודי.
Sitelinks החיפוש של גוגל נמצאים בעיקר עבור חיפושי מותג, כך שאם יש לכם שם מותג ייחודי זה יעזור לך להגיע לתוצאה הראשונה, אם שם החברה שלכם הוא שם גנרי כמו אגס וכד’ יהיה לכם קשה מאוד להגיע לתוצאה הראשונה, לעומת זאת שם ייחודי מאוד יובן לגוגל שהכוונה למותג שלכם. - להיות במקום הראשון, בדר”כ הסייטלינקס מופיעים רק לתוצאות שבמקום הראשון.
- מבנה אתר וניווט ברורים,
אתרי אינטרנט עם מבנים מסובכים או לא ברורים, קשים יותר עבור מנועי חיפוש כמו גוגל לסרוק הוספת מפת אתר XML לגוגל קונסול.
Sitemaps מסייע למנועי החיפוש להבין ולסרוק את האתר שלך, ולקבוע אילו הם הדפים החשובים ביותר. אם יש לך מבנה אתר ברור ושלחת מפת אתר לגוגל, זה יעזור לגוגל לסרוק ולנתח את האתר שלך.- בניית קישורים פנימיים, קישורים פנימיים מהווים חלק חשוב (ולעיתים מתעלמים ממנו) של SEO. ככל שאתה מקשר יותר פעמים באתר לדף פנימי מסויים באתר האינטרנט שלך, כך גוגל מבין שהעמוד הזה חשוב יותר, וסיכוי שיעשה לו סייטלינק.
- השתמש בכותרות דף רלוונטיות. זה אמנם מפתה להשתמש בכותרות מעניינות או חריגות עבור הדפים שלך, אבל בשביל גוגל כדאי שהכותרות יהיו כמה שיותר מובנות (שגוגל יבין מהכותרת מה הנושא של העמוד), וכמה שיותר רלוונטיות לתוכן העמוד.
- הגברת מודעות המותג, לנסות להפיץ כמה שיותר ברחבי הרשת את שם המותג שלכם ועדיף עם קישור לאתר.