ברוכים הבאים למדריך אלמנטור למתחילים, במדריך הזה נעבור צעד אחד צעד, איך להתחיל לעבוד עם אלמנטור, אחרי שתסיימו את המדריך אלמנטור הזה תוכלו להתחיל לבנות את האתר שלכם באמצעות אלמנטור בקלות ובמהירות.
תכלו גם לראות עוד הדרכות יותר מתקדמות כאן באתר על וורדפרס בכלל ואלמנטור בפרט.
כמו כן אם אתם רוצים באמת לבנות אתרים, אני ממליץ בחום על הקורס לבניית אתרים שלנו, בסופו יהיה לכם את כל הידע לבניית אתרים אמתיים.
תוכן עניינים
1. אלמנטור-מה זה בכלל?
אלמנטור הוא תוסף פייג’ בילדר לוורדפרס, מה שאומר שי אפשר להשתמש באלמנטור רק עם התקנתם כבר וורדפרס על האתר שלכם.
מאז שיצא אי שם ב-2016, הפך אלמנטור לפייג’ בילדר בפופלארי ביותר לוורדפרס, עם קהילת משתמשים ענקית, ואינספור תוספים כבר פותחו עבור אלמנטור, אפשר לראות עוד כאן על תוספים מומלצים לאלמנטור.
אז מה זה בכלל פייג’ בילדר?
בשונה מתבניות בוורדפרס שאחראיות רק לעיצוב של ההידר והפוטר (תפריט עליון ותחתון), עם הפייג’ בילדר בעצם אפשר לבנות את גוף העמודים באתר, מה שאומר בעצם שרוב בניית ובעיקר עיצוב האתר נעשה ע”י אלמנטור.
צריך לציין שבגירסת הפרו של אלמנטור אפשר גם לעצב עם אלמנטור את ההידר והפוטר.
2. התחלת העבודה עם אלמנטור.
דבר ראשון צריך להתקין את אלמנטור באתר, נלך לתוספים – תוסף חדש, ונחפש אלמנטור (או פשוט לחפש אותו בלשונית של הפופולריים).
אחרי התקנה וההפעלה, נפתח עמוד חדש, (לוח הבקרה – עמודים – עמוד חדש), נכתוב כותרת לעמוד, לאחר מכן במאפייני עמוד אפשר לבחור ברירת מחדל או אלמנטור רוחב מלא או אלמנטור קנבס, בדרך כלל נבחר באלמנטור רוחב מלא, לאחר מכן נלחץ על עריכה באמצעות אלמנטור.
מה שנראה עכשיו זה מצד ימין את הפאנל של אלמנטור, שם יהיו כל הווידג’טים השונים שאפשר להוסיף לאתר ומצד שמאל את הדף שאנחנו בונים (שימו לב שאם הוורדפרס שלכם באנגלית אז הפאנל יהיה מצד שמאל וכו’),
בשביל לבנות את העמוד פשוט נגרור מהפאנל את סוג האלמנט שאנחנו רוצים (למשל כותרת, תמונה וכו’) אל העמוד.
והנה סרטון שמראה איך זה עובד,
3. הווידג'טים (אלמנטים)
כאמור בשביל להוסיף ווידג’ט חדש צריך פשוט לגרור את הווידג’ט המבוקש אל העמוד, ברגע שנגרור את הווידג’ט, הפאנל של אלמנטור יהפוך לעריכת הווידג’ט, כאשר זה מתחלק לשלוש לשוניות, תוכן, סגנון , ומתקדם.
לשונית התוכן אחראית על תוכן הווידג’ט למשל בווידג’ט כותרת בלשונית תוכן נכתוב את הכותרת, נוכל להכניס קישור וגם ליישר לצד, בלשונית סגנון נוכל לבחור צבע טיפוגרפיה והצללה, ובלשונית מתקדם יש עוד כל מיני אפשרויות מתקדמות יותר.
4. אזורים ועמודות
חוץ מווידג’טים, יש גם אזורים ועמודות, כאשר בעצם לפני שמוסיפים ווידג’ט צריך קודם כל לפתוח אזור חדש ולקבוע את מספר העמודות באותו אזור,
הוספת אזור חדש נעשית ע”י לחיצה על האייקון פלוס, לאחר מכן תבחרו את מספר העמודות לאזור זה – כאשר נבחר מספר עמודות אם אנחנו רוצים לשים ווידג’טים אחד לצד השני ולא מתחת,
תמיד אפשר להוסיף או למחוק עמודה בלחיצה על מקש ימני בעכבר,
גם לאזור וגם לעמודה אפשר לבחור רקע לכל האזור או העמודה, זה יכול להיות רקע של צבע או תמונה וגם וידאו.
הסימן של אזור זה נקודות, של עמודה זה סמל של עמודות, ושל ווידג’ט סמל של עט.
5. טמפלטים
במקום להתחיל לעצב מאפס, אפשר להוריד טמפלט מוכן ורק לשנות את התוכן,
בשביל לעשות את זה נלחץ על הסימון של תיקיה (על יד ה – פלוס), כאשר אפשר לבחור להוסיף עמוד שלם או לחילופין בלוק כלומר אזור, אפשר לחפש בבלוקים לפי קטגוריות,
לאחר שהוספנו את הטמפלט נוכל לערוך אותו, פשוט כל ווידג’ט (או אזור ועמודה), שרוצים לערוך נעבור עליו עם העכבר ונלחץ על הסמל של הווידג’ט וייפתח בפאנל של אלמנטור עריכת אותו הווידג’ט.
צריך לציין שאם הוורדפרס בעברית הטמפלט יוצא קצת מבולגן.
רוצים לדעת עוד על טמפלטים ותבניות מוכנות, תראו כאן
טמפלטים ותבניות מוכנות לאלמנטור
6. תחתית הפאנל
בתחתית הפאנל של אלמנטור, יש כפתור עדכן, בסיום כל שינוי כדאי ללחוץ על עדכן בשביל שהשינוי יישמר,
ע”י העדכן יש אייקון של עין, בלחיצה עליו ייפתח חלון חדש שבו תולו לראות את העמוד שאתם עוכים עם השינויים שערכתם,
ע”י בסמל של מחשב תוכלו לראות איך העמוד נראה בטבלט ובמובייל, ולבצע בהם שינויים, וע”י בסמל החץ המעוגל, תוכלו לראות את ההיסטוריה של העריכה שלכם וגם לחזור לאחד מהמצבים הקודמים שתבחרו.
7. רספוסיביות
ההתאמה למובייל באלמנטור קלה במיוחד, בשביל להתאים את האתר למובייל ולטאבלט, נלחץ בתחתית הפאנל על סמל המחשב, ונבחר מכשיר אחר (טאבלט או מובייל), אחרי הבחירה נראה איך נראה העמוד במובייל (או בטאבלט), וגם נוכל לעשות שינויים שיופיעו רק במובייל, למשל נוכל לבחור גודל אותיות שונה, ליישר את הכיתוב לאמצע או לצד אחר מבמחשב., למעשה בכל מקום באלמנטור שבו יש שדה עם סמל של מחשב, אפשר ללחוץ על הסמל ויתווסף גם טאבלט ומובייל כאשר אפשר להגדיר לכל אחד מהם פרמטר שונה.
מלבד זאת בכל ווידג’ט עמודה ואזור, תחת הלשונית מתקדם – רספונסיביות, אפשר להסתיר את האלמנט במכשירים השונים, בעריכת אזור יש גם את האפשרות של היפוך עמודות במובייל.
והנה סרטון מעולה על רספונסיביות,
8. אנימציות כניסה
לכל ווידג’ט אזור או עמודה, ניתן להוסיף אנימציית כניסה, אפשר למצוא את זה תחת לשונית מתקדם – אפקטי תנועה, ניתן לבחור איטי או מהיר וגם עיכוב אנימצייה לאחר זמן,
9. אפקט הובר (מעבר עכבר)
בחלק מהווידג’טים, כמו גם לעמודות, ניתן להוסיף אפקט הובר – כלומר מעבר עכבר, הכוונה שבעת מעבר עכבר על הווידג’ט או עמודה יתווסף הצללה או מסגרת כמו גם אפשרויות אנימצייה ש הגדלה הקטנה ועוד, בכל מקום שמופיע אפשרות ,מעבר” בלחיצה על האפשרות אפשר לקבוע את האנימצייה למעבר.
והנה סרטון קצר על כך,
11. העתק הדבק
אחת האפשרויות המאוד שימושיות באלמנטור היא האפשרות של העתק הדבק, בכל ווידג’ט עמודה או אזור ניתן ללחוץ על קליק ימני ואז לבחור בהעתק.
לאחר מכן אפשר להדביק את בכל מקום אחר כמו גם אפשרות של הדבק עיצוב, שזה בעצם מאפשר להדביק עיצוב מווידג’ט אחד לאחר (כאשר מדובר כמובן באותו סוג של ווידג’ט).
12. עיצוב ההידר (תפריט עליון) עם אלמנטור
אם אין לכם אלמנטור פרו, זה הדבר שכנראה הכי יחסר לכם, האפשרות לעצב את ההידר (תפריט עליון), והפוטר (תפריט תחתון) של האתר עם אלמנטור, בדיוק כמו את גוף העמוד.
בשביל לעשות זאת, נלך ללוח הבקרה – טמפלטים – תבנית בילדר (theme bilder), ושם נבחר בהידר (או פוטר), ואז פשוט ניתן לערוך עם אלמנטור.
במידה ואין לכם את גירסת הפרו, תוכלו לראות כאן, איך לעצב את ההידר ללא אלמנטור פרו.
והנה סרטון שמראה איך לעצב את ההידר (עם אלמנטור פרו).
לסיום, אני מקווה שהחכמתם מהמדריך הזה, צריך לומר, שהאפשרויות באלמנטור הם אין סופיות, וצריך לצבור הרבה ניסיון בשביל לשלוט בתוכנה, אם אתם מעוניינים להתמקצע יותר באלמנטור, ובבניית אתרים, אני ממליץ בחום (אלא מה) על הקורס לבניית אתרים שלנו, זה אחד הקורסים המקיפים שיש על בניית אתרים, וללא הספק גם הזול ביותר.
3 תגובות
הקורס של הבניית אתרים, באיזה רמה יוצאים תכלס?
לומדים הכל כדי להגיע לרמה טובה מאד ושליטה בבנית אתרי תדמית עם אנימציות והכל?
תודה על כל התוכן המאלף!
סתם בשבילך-
יש כאן שגיאת כתיב בכותרת “רספוסיביות”…:)
אז כדאי שתתקן:)
אחלה מדריך